link to my crew-united profile
imdb_black sc_black twitter14 in_black vimeo_black2 Screen Shot 2014-05-26 at 11.20.02 Facebook square black large Screen Shot 2018-04-04 at 16.47.22 spotify-logo_318-27558

Eloi Ragot is een Franse Film Componist, Sound Designer en muzikant.

 

Als multi-instrumentalist (piano, gitaar, trompet ...), heeft hij de muziek gecomponeerd, geregeld en geproduceerd van meer dan 40 films voor klanten zoals het Duitse “Bayerischer Rundfunk” & NDR, en productiebedrijven Pantaleon Films, Rat Pack Filmproducties, Mamoko Entertainment , Royal Film, nu Pictures, Coronado filmproductie, ...

 

Veel films werden verkozen in diverse filmfestivals als Cannes, New York Int. Filmfestival, Max Ophüls Preis Filmfestival, Filmfest Dresden, Hofer Filmtage... en wonnen prijzen als beste korte film, publiekskeuze, beste actrice en beste muzikale score.

 

In 2014 werd Eloi uitgekozen door componist Jean-Michel Bernard (The Science of Sleep, Be Kind Rewind, Hugo Cabret) om deel te nemen aan zijn prestigieuze “Film Music Masterclass” op het Aubagne Internationale Film Festival.

 

In 2015 werd hij geselecteerd voor het artist-in-residence programma “Emergence” onder leiding van de beroemde componist Bruno Coulais (The Chorus, Microcosmos, The Crimson Rivers).

 

In hetzelfde jaar zal hij de originele muziek componeren voor de aankomende Belgische TV-Serie LA TREVE dat prime time wordt uitgezonden op de nationale televisiezender RTBF tegen het einde van het jaar.

 

Eloi woont en werkt in Brussel en Berlijn.

[...] Zijn muziek heeft leven en gevoel gegeven aan onze film en overtrof onze verwachtingen op vele manieren. "

"[...] Men ontmoet zelden iemand met wie het werk zo heerlijk eenvoudig is en toch zo nauwkeurig en betrouwbaar."

Michael Müller, 'NIGHTINGALE'

Sabine Bothe, Royal Film

"[...] Hij is een uiterst betrouwbaar persoon die de zaken precies op het juiste en afgesproken moment aflevert [...]"

Moritz Adlon, 'FINN'

british-flag 250px-Flag_of_Germany_svg df

"[...] Samenwerken met hem was erg mooi, maar ook zeer evenwichtig en soepel in het werkproces. Eloi was gewoonweg de juiste persoon voor mijn film, omdat hij er de ‘onzichtbare acteur’ van is! "

Joanne Rousset, 'IS THAT THE QUESTION?' & 'A SILENT INVITATION'

“Eloi Ragot is een professionele en kundige componist met veel gevoel. [...] "

“Wat een geweldig gevoel voor dramaturgie! [...] Een getalenteerd componist, betrouwbare teamspeler en na deze samenwerking de eerste contactpersoon voor mijn toekomstige projecten! "

Nergis Usta, nu pictures

Inna Dietz, Cheshire Film

"Eloi is een echte gelukstreffer als muzikant. Of het nu gaat om poëtisch pianostukken, Russische militaire muziek, Oezbeekse folklore of gevoelige elektronische geluiden - hij is ongelooflijk veelzijdig [...]"

Stefanie Trambow, 'SPEAKING COTTON' & 'LENIN IN VOGELSANG'

"[...] Eloi heeft duidelijk mijn verwachtingen overtroffen. Meer dan de helft van de kracht van de korte film 'ECHO' is te danken aan zijn uitstekende sounddesign en muzikaal werk. [...]"

Kasimir Zierl, 'ECHO'

"[...] Zijn muziek voor de film leek zo vertrouwd, alsof het er altijd al was geweest [...]."

Kristine Nrecaj, nbb Studio / zemrafilm

Vita download

B i o g r a f i e

pola klavier pola percu pola ukulele

Photo: Arthurs-H

Eloi_Ragot_19